News

Onderwijscurriculum bewegingsstoornissen van start!

Afgelopen vrijdag vond de eerste sessie van het nieuwe onderwijscurriculum 'Everything you always wanted to know about movement disorders' plaats. Dit onderwijs is speciaal opgezet voor collega's vanuit verschillende disciplines betrokken bij patiënten met bewegingsstoornissen, zoals verpleegkundig specialisten, klinische neurofysiologie laboranten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. 

In deze reeks onderwijsbijeenkomsten zullen gedurende een periode van twee jaar diverse bewegingsstoornissen aan bod komen, waaronder functionele bewegingsstoornissen, myoclonus, tremor en de ziekte van Parkinson. De zorg voor patiënten met bewegingsstoornissen is zeer multidisciplinair.. Met dit onderwijsprogramma brengen we verschillende disciplines samen en zoeken we verdieping in de verschillende aspecten van bewegingsstoornissen. Daarnaast biedt dit onderwijseen uitgelezen kans om vanuit diverse invalshoeken meer te leren over bewegingsstoornissen; wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden binnen de fysiotherapie? En hoe worden KNF-metingen toegepast bij patiënten met bewegingsstoornissen?

We kijken terug op een geslaagde eerste sessie, met een solide basis om de vervolgsessies verder te gaan verdiepen in de verschillende bewegingsstoornissen!