News

MDS congres in Philadelphia

Dit jaar vond het jaarlijkse Movement Disorders Society (MDS) congres plaats in Philadelphia van 27 september t/m 1 oktober 2024. Een grote delegatie van meer dan 20 onderzoekers en neurologen vertegenwoordigde het expertisecentrum en reisde af naar Philadelphia!

Het MDS congres is het grootste, internationale congres op het gebied van bewegingsstoornissen, waar de laatste updates rondom behandeling, onderzoek en onderliggende oorzaken van hyperkinetische bewegingsstoornissen en de ziekte van Parkinson worden besproken. 

Er waren vier voordrachten vanuit het expertisecentrum, waaronder een presentatie van Drs. Liesanne Centen over een patiënt met chorea, Drs. Sofie Slingerland over haar onderzoek naar GBA mutaties bij de ziekte van Parkinson, en Dr. Madelein van der Stouwe over de opkomende rol van kunstmatige intelligentie bij het herkennen van bewegingsstoornissen. Prof. de Koning-Tijssen mocht op zaterdag ochtend één van de grootste voordrachten geven, dit is de presidential lecture waarmee zij de prestigieuze Stanley Fahn award toegereikt heeft gekregen! Naast deze voordrachten waren er tien poster presentaties van verschillende onderzoekers binnen het expertisecentrum. Al met al  kijken we terug op een zeer geslaagd congres in Philadelphia en een mooie kans om ons onderzoek te delen met internationale collega's!